tiistai 8. lokakuuta 2013

Itsemaalatut chakrataulut

Olen haaveillut jo pitkään omien chakrataulujen maalaamisesta ja pohjatkin olen ostanut jo kesän alussa, mutta nyt vasta pääsin aloittamaan tuon sarjan Ü Halusin aloittaa sarjan indigon sinisestä joka on yleisesti yhdistetty kolmanteen silmään ja intuitioon. Olen muutenkin kiinnittänyt nyt huomioita kaikkiin hyvin kirkkaisiin sinisen väreihin, oli ne sitten vaatteissa, autoissa tai jonkun mainoksen taustavärissä. Jostain syystä tätä väriä tuodaan minulle nyt hyvin vahvasti ja mikä sen parempaa oli kuin maalata tuo väri yhdeksi chakratauluksi Ü

Väriterapiassa indigon sinisen värin ominaisuudet vaikuttavat vahvasti omanarvontuntoon sekä korkeisiin tavoitteisiin. Väri on tosiaan myös kolmannen silmän väri (yhdessä violetin ja tumman sinisen kanssa) ja siksi se auttaa intuition kehittymisessä sekä unien muistamisessa. Indigon sinisellä on väitetty olevan myös vahva vaikutus psyykkisiin vaivoihin. Fyysisellä tasolla sen tiedetään helpottavan kipuja kun taas psyykkisellä tasolla selventävän ja puhdistavan psykkisiä epätasapainoja. Värillä on myös voima avata meille mieleemme ääretön tila jossa voimme ajatella rauhassa, tuntea kaikilla aisteilla sekä vain olla hetkessä jos näin valitsemme.

Maalausta hahmotellessani päässäni ei ollut ensin ajatuksen ajatusta, tuntui että kynä vain pyöri kädessäni. Sitten painoin vain lyijykynän pään taulupohjaan ja aloin piirtämään ja sain aikaiseksi ison kukan ja tytön joka kerää vettä kukan lehdeltä. En ole maalannut pitkään aikaan mitään ja jostain syystä minulla on joku ihme arkuus käyttää värejä, varsinkaan kirkkaita ja voimakkaita, ja hieman pelkäsin maalaamisen ohessa, että näin kävisi nytkin ja maalaus jäisi hailuksi, mutta loppujen lopuksi sain hyvinkin värikkään kuvan aikaiseksi.


Hieman harmittaa vain se, että olen niin hirmu itsekriittinen, enkä sen syvemmälle tässä asiassa nyt mene, mutta noihin reunaväreihin ihastuin kyllä heti kun sain taulun valmiiksi. Tuntuu myös kuin kuvassa olisi kaksi aivan erilaista maailmaa, se jossa kuva piirtyy paperille hyvinkin yksityiskohtaisesti kaikkine varjostuksineen ja sitten tuo valtava värien leikki jossa kaikki värit sotkeutuvat täysin sulassa sovussa toisiinsa. Sisempi kuva näyttää olevan hiljaa täysin paikallaan, kun taas ulkoreunat tuntuvat olevan täynnä liikkeessä olevaa energiaa. Haluaisin niin uskaltaa sukeltaa syvemmälle tuonne värien maailmaan Ü Todella mielenkiintoinen kuva ja jään varmasti tutkimaan ja pohtimaan sitä vielä moneksi päiväksi.

Mutta sarjan ensimmäinen taulu on nyt valmis ja olen siitä todella iloinen. Maltan tuskin odottaa millainen seuraava taulu tulee olemaan ja millaisiksi taulut muuttuvat värien vaihtuessa ja maalaamisen edetessä eteenpäin :) Tätä voisi kutsua myös ehkä jonkin asteiseksi itseterapiaksi Ü Suosittelen lämpimästi!

1 kommentti:

  1. Täytyypä heti tulla kertomaan mielenkiintoisesta yhteensattumasta joka kävi eilen illalla tuon taulun maalaamisen jälkeen. Päätimme katsoa piirretyn elokuvan nimeltä "Salainen Valtakunta" ja elokuva kertoi pikkuriikkisestä kansasta joka suojelee luontoa. Yhteisöä johti Kuningatar Tara ja hänen soturinsa olivat kaikki pukeituneet vihreisiin vaatteisiin :) Hassua, että maalaamani kuva edusti juurikin tuota elokuvan teemaa, mikä vain lisää tätä yhtäläisyyteen liittyvää hämmästystä :) Ihana oli huomata myös miten elokuvaan oli otettu mukaan ihan oikea tarina Kuningatar Tarasta, joka voidaan tuntea myös yhtenä ylösnousseena mestarina. :) Hauska yhteensattuma, vai oliko se sattuma ollenkaan? ;)

    VastaaPoista